Nieuws

Januari 2013. Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen in Ede heeft aan VITbouw installatietechniek BV de opdracht verstrekt om in het hele gebouw de verlichting te vervangen met energiezuinige armaturen. Dit levert deze instelling een kostenbesparing van duizenden euro’s per jaar op. Binnen drie jaar wordt de totale investering terugverdiend.

December  2014 Olympiakade te Amsterdam daar hebben we een jaren 30 woning voorzien van een PVT installatie. De PVT panelen liggen op 4 hoog op oost en west zijde. Overdag wordt er aan beide kanten temperatuur gemeten en de warmste kant heeft voorrang. In de kelder is de technische installatie voorzien van een ketel en 6 KW warmtepomp van het merk NRGTEC. Deze installatie is geheel te monitoren met onze controller. Naast deze techniek waren we ook verantwoordelijk voor de gehele E&W installatie.

Oktober 2015 Het Lokaal in Amersfoort een markthal waar ze ecologische producten uit de regio verkopen. Daar hebben wij de opdracht voor de gehele E&W gekregen. Het pand (vroeger De Kelder pop podium) was al voorzien van een over bemeten afzuig installatie die is hergebruikt om het restaurant, koffiebrandrij, broodbakkerij en bierbrouwer af te zuigen.
Voor deze afzuig installatie hebben we twee warmte terugwin boxen geplaatst die vervolgens de onttrokken warmte afvoert naar een 1000 liter vat in de technische ruimte. Waar een 10KW warmtepomp deze warmte a 45 graden terug brengt naar het CV systeem.
Voor deze installatie hebben we computer programma geschreven die de installatie bestuurd.   

Januari 2016 In Hoevelaken hebben we een PVT installatie gemaakt in combinatie met een CV ketel. Deze installatie monitoren we al een tijdje en doet het boven verwachting goed. Deze PVT installatie is gemaakt met de Thermodule van optisolarpvt.